Grad Križevci poziva zainteresirane građane da se jave na Javni poziv za sufinanciranje  pripreme projektne dokumentacije za izradu glavnog projekta sunčane elektrane za  proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju. Prijaviti se mogu fizičke osobe, građani, koji na obiteljsku kuću žele postaviti fotonaponsku elektranu.

Cilj ovog poziva je povećanje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području grada Križevaca te smanjenje emisije stakleničkog plina  CO2, a sve u skladu s Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti do  2050. godine.

Moguće je ostvariti sredstva donacije do 80 posto, ali ne više od 4.000,00 kuna (530,89 eura  – fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kn) po prijavi, za opravdane troškove.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. prosinca, a više  informacija građani mogu potražiti na http://www.krizevci.hr i u Energetsko-klimatskom uredu na adresi Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 8.