Križevci: Obilježena 27. godišnjica pogibije Marija Jembreka i Miljenka Klobučara

16. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Istaknute vijesti Križevci: Obilježena 27. godišnjica pogibije Marija Jembreka i Miljenka Klobučara


Na spomen području kod križevačke šumarije u nedjelju je obilježena 27. godišnjica od pogibije prvih križevačkih žrtava Domovinskog rata – Marija Jembreka i Miljenka Klobučara. Polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona i svijeća započela je dvodnevna obljetnica obilježavanja oslobođenja križevačke vojarne.

Kod spomen obilježlja Marija i Miljenka uz zajedničku molitvu prisjetili su se predstavnici Koordinacije udruga iz Domovinskog rata, roditelji i djeca poginulih branitelja, delegacija Grada predvođena dogradonačelnikom Grada Križevaca Danijelom Šaškom i predsjednikom Gradskog vijeća Marka Katanovića.

Ukratko su se okupljenima obratili Stjepan Palijan, tadašnji predsjednik Općine Križevci i zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško.

Svečano obilježavanje obljetnice nastavlja se u ponedjeljak.

Dan će započeti u 16 sati prijemom kod križevačkog gradonačelnika Marija Rajna, a u 17 sati bit će služena sveta misa zahvalnica za poginule branitelje u župnoj crkvi sv. Ane u Križevcima.

Nakon mise fomirat će se kolona prema spomen obilježju “Majka poginulog junaka” te će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

U restoranu Vojarna uslijedit će središnja proslava, a u 20.30 sati odigrat će se humanitarna utakmica za Udrugu “Maslačak” između MNK Futsal Dinamo i NK Radnik Križevci u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci.

sumarija1 sumarija2 sumarija3 sumarija4 sumarija5 sumarija6 sumarija7 sumarija8 sumarija9 sumarija10 sumarija11 sumarija12 sumarija13 sumarija14 sumarija15 sumarija16 sumarija17 sumarija18 sumarija19 sumarija20sumarija21

prigorski.hr

foto: Zdenko Balog