Križevci: Mario Rajn održao prijem za djelatnike, aktiviste i volontere Gradskog društva Crvenog križa Križevci

8. svibnja 2018. Autor: prigorski.hr Križevci Križevci: Mario Rajn održao prijem za djelatnike, aktiviste i volontere Gradskog društva Crvenog križa Križevci


Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se 8. svibnja, na dan kada je 1828. godine rođen Henry Dunant – osnivač Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Povodom tog dana želja je skrenuti pažnju na vrijednost volontiranja i zahvaliti volonterima koji su najveća snaga Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Tim povodom gradonačelnik Križevaca Mario Rajn održao je prijem za djelatnike, aktiviste i volontere Gradskog društva Crvenog križa Križevci. -Sve ono dobro, nesebično i humano što progovara ovaj grad, progovara prvenstveno preko vas i na tome vam od srca hvala. Svojim predanim radom ste se itekako afirmirali, a nas, gradsku administraciju, učinili ponosnim, ali nas i obvezali da vam pomažemo maksimalno koliko možemo, jer vi to zaslužujete, a zaslužujete puno više. -rekao je Rajn.

-Cijela ova godina je godina jubileja u Hrvatskom Crvenom križu, dakle obilježava se 140 godina od osnutka Crvenog križa u Hrvatskoj. Također, obilježava se i 65 godina od prvog darivanja krvi i 25 godina Crvenog križa u suverenoj Hrvatskoj. Naš Crveni križ ove godine obilježava 120 godina postojanja. Ponosni smo što kontinuirano kroz 120 godina djelujemo na području humanosti, plemenitosti, solidarnosti, a to činimo i danas. -rekao je dr. Franjo Husinec, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus predstavila je radne skupine križevačkog Crvenog križa. Tako je na prijemu bila ekipa koja je osvojila drugo mjesto na Međužupanijskom natjecanju mladih iz prve pomoći, a radi se o ekipi Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, a iz iste ustanove dolazi Biološka grupa. Nadalje, ovdje su bili i predstavnici darivatelja krvi, gradskog interventnog tima, tima za pripremu hrane u izvanrednim situacijama, predstavnici za održavanje skloništa, predstavnici radionice tzv. dnevnog boravka – čunčana čipka kao i predstavnici Socijalne samoposluge sv. Marko Križevčanin. -Želim Vam zahvaliti, gradonačelniče na prostorima samoposluge, jer od ove godine djelujemo u novom prostoru. -rekla je Đurđica Trbus.

prijem za crveni kriz u krizevcima02 prijem za crveni kriz u krizevcima03 prijem za crveni kriz u krizevcima04 prijem za crveni kriz u krizevcima05 prijem za crveni kriz u krizevcima06 prijem za crveni kriz u krizevcima07 prijem za crveni kriz u krizevcima08 prijem za crveni kriz u krizevcima09 prijem za crveni kriz u krizevcima10 prijem za crveni kriz u krizevcima11 prijem za crveni kriz u krizevcima12 prijem za crveni kriz u krizevcima13 prijem za crveni kriz u krizevcima14 prijem za crveni kriz u krizevcima15 prijem za crveni kriz u krizevcima16 prijem za crveni kriz u krizevcima17 prijem za crveni kriz u krizevcima18

prigorski.hr