Križevci: Marijan Vuković smatra da se u Cubincu zbrinjava opasni otpad

10. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Križevci Križevci: Marijan Vuković smatra da se u Cubincu zbrinjava opasni otpad


Vijećnika Marijana Vukovića (HSS) na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca interesirala je industrijska zona u Cubincu. – Naime, onog trenutka kad je Gradsko vijeće glasalo većinom glasova pa je izmjenilo GUP, u smislu da se tamo zbrinjava opasni otpad, nastali su problemi. Radi se o vodozaštitnom području i odobreno je odlaganje opasnog otpada. Tome su se protivili Mjesni odbori, građani i brojne organizacije. Tamo se zbrinjava opasni otpad- istaknuo je Vuković.

-Na koji način će se to riješiti, GUP-om ili na neki drugi način ili će se građani Križevaca trovati vodom koja se crpi iz crpilišta u vodozaštitnom području, gdje se odlažu opasne tvari – rekao je Vuković.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je kako svaki poduzetnik zapošljava i svaki poduzetnik je u toj zoni uložio određenu investiciju i ima očekivanja tu investiciju vratiti.

– Nije moguće i nije realno s interventnim izmjenama ljude od tamo tjerati. Želimo graditi gospodarsku klimu, a ne poduzetnicima nabijati probleme. Upoznat sam sa stavovima mještana koji imaju prigovore na određene mirise i to ćemo riješiti s dodatnim filterima ili izmještanjem – rekao je Rajn.

prigorski.hr

Facebook Comments