U zajedničkoj akciji s građanima, danas, 13. studenog na području grada Križevaca posađena su 44 nova stabla. Akciju su i ove godine organizirali Grad Križevci i Komunalno poduzeće Križevci s ciljem da se naš grad dodatno zazeleni stablima i tako smanji emisija CO2.

Ovog puta sadilo se u Koruškoj ulici kod crkve Majke Božje Koruške gdje su se odazvali župljani, mještani i svi koji su željeli pomoći, a svoj doprinos akciji sadnje ispred Grada Križevaca pružili su zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

sadnja stabala križevci (13)

Istovremeno, učenici 4.c razreda s profesorom Milanom Đurićem Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog posadili su stabla kod svoje škole i tako dali doprinos ovogodišnjoj sadnji. Sve zajedno, kroz četiri godine trajanja ove akcije s građanima je posađeno ukupno 125 stabala, a cilj je da se ova akcija nastavi i dalje održavati.

sadnja stabala križevci (12)

U sljedećim danima mještani Donjeg Cubinca posadit će kod svog doma dodatne 4 sadnice koje je osigurao Grad Križevci, a nova prilika za sudjelovanje u sadnji bit će u subotu, 20. studenog na Magdinom vrtu. Okupljanje je u 10 sati.

– Još jednom, zahvaljujemo svim sugrađankama i sugrađanima koji su se priključili današnjoj akciji i tako dali svoj doprinos zelenijem gradu – poručili su iz Grada.

sadnja stabala križevci (11) sadnja stabala križevci (10) sadnja stabala križevci (9) sadnja stabala križevci (8) sadnja stabala križevci (7) sadnja stabala križevci (6) sadnja stabala križevci (5) sadnja stabala križevci (4) sadnja stabala križevci (3) sadnja stabala križevci (1)