KRIŽEVČANI U SVIJETU – Ana Mekovec

1. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci KRIŽEVČANI U SVIJETU – Ana Mekovec


Križevčanku Anu Mekovec, kineziologinju i nekadašnju nogometašicu ŽNK Plamen „pronašli“ smo na Floridi. Što radi, čime se bavi, saznajte od nje same.

„Trenutačno se nalazim na jednom od najvećih kruzera na svijetu, Harmony of the seas by Royal Caribbean International. Kapacitet gostiju je oko 6000, a radnika 2500.

Visine 50 m sa vodene linije + još 16 ispod razine, imamo 18 katova, te dužine 362 m. Stigla sam u Floridu, Orlando 15.2. te se idući dan ukrcala. Radim kao dio zabavnog programa za goste, točnije “Sports staff”.

Posao je vrlo dinamičan i zabavan, najdraži dio trenutno mi je simulator za surfanje “Flowrider” sa kojom sam se prvi puta srela ovdje i savladala u prvih dva tjedna na treninzima I edukaciji. Od ostalih stvari imamo Zipline, Rockwall, Mini-golf, sportski teren za košarku, nogomet, odbojku, dva stola za stolni tenis.

Tu održavamo razna natjecanja i turnire. Takve aktivnosti nam traju do 18 sati svakodnevno, a nakon toga postajemo pomažući članovima u ostalim odjelima, primjerice skeniramo ulaznice za mjuzikle ili predstave na ledu te komedije ili pak pomažemo sa rasvjetom na istim događanjima.

Ima tu još puno zanimljivih stvari koje možete vidjeti na priloženim fotografijama.“-rekla nam je Križevčanka Ana Mekovec.

„Ako pitate kako to da sam se odlučila na takav pothvat odgovor je vrlo jednostavan. Novac i odlični uvjeti. Nakon što sam završila Kineziološki fakultet imala sam priliku raditi na zamjeni kao profesorica tjelesne kulture u osnovnoj školi Josipa Račića u Zagrebu.

No, nakon šest mjeseci tražim i težim nekim boljim uvjetima te se vraćam u agenciju Ex-alto za koju sam radila kao student prijašnjih godina i prihvaćam poziciju Event menadžera. Sa agencijom sam prošla kroz razne hotele i kampove diljem naše lijepe obale od Krka, Hvara, Podgore, Dubrovnika i njegovih otoka Lopud i Koločep. Predivno iskustvo.“-dodala je Ana.

„Doduše, s Amerikom sam se srela i ranije na programu rada i putovanja “Work and travel” gdje sam provela dva i pol mjeseca u državi Main radeći kao skiper i instruktor skijanja na vodi i surfanja, a dva mjeseca poslije provela sam putujući po gotovo cijelim Sjedinjenim Američkim Državama.

Nogomet i ŽNK Plamen Križevci?

„S nogometom sam, nažalost, gotovo skroz prestala nakon što se naš klub “Plamen” ugasio, no tu je presudio i moj upis na fakultet i preseljenje u Zagreb. Voljela bih pozdraviti ovim putem sve svoje bivše suigračice i trenere te ostale koji su doprinijeli tome klubu u kojem sam rasla i pronalazila sebe i usmjerila svoj život k sportu i rekreaciji te je to sada neizostavni dio“-rekla nam je Ana Mekovec.

Pandemija koronavirusa svuda je ostavila trag

“Ulazimo u treći tjedan plovidbe bez gostiju na brodu. Samo zaposlenici. Trenutno iz tvrtke daju sve od sebe da nas pošalju doma, ako za to imamo želju te nam plaćaju troškove, a dobili smo i izbor ako smatramo da nije najsigurnije da putujemo, možemo ostati na brodu bez primanja uz besplatne obroke, smještaj (u sobama za goste) i internet te pristup filmovima.

Od prekjučer se nalazimo u preventivnoj izolaciji te ne smijemo napuštati naše sobe kao što smo smjeli do sada uz korištenje bazena i restorana.

Ne znamo do kada će sve skupa trajati, no Royal Caribbean International je objavio na svojim stranicama da prije 1. 9. sigurno nećemo imati gostiju na brodu. Prošli tjedan sam dobila kartu i sve je bilo spremno za put, no premda sam imala dvije mogućnosti letova odlučila sam,ipak, ostati jer ne želim svoju obitelj ni nikoga dovesti u moguću opasnost.

Znam da su moji svi doma i dobro te mi je to dovoljno dobar razlog da u ovom periodu sačekam sigurnu situaciju u kojoj nema rizika da se mogu vratiti.”-rekla je Ana Mekovec i poručila “Eto, samo mali savjet svima tamo doma u Križevcima, mojem rodnom Zaistovcu i okolici. Ostanite doma!

Znam da nije lako… Ali ako sam ja uspjela donijeti ovakvu odluku miljama daleko od obitelji i prijatelja i ne znam kada i kako će se sve odigrati, možete i vi ostati u svojim domovima i tako zaštititi druge”-rekla je Ana Mekovec za Prigorski.hr.

Pripremio Maurizio Novosel

Fotografije ustupila Ana Mekovec.

Facebook Comments