Gradskom društvu Crvenog križa Križevci iz Europskog socijalnog fonda odobren je projekt pod nazivom u visini 1,5 milijuna bespovratnih kuna.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Antonija Pukec, potpisala je Ugovor za projekt „Pruži ruku potrebitima“ u srijedu.

3gjz

Inače, potpisana su 52 ugovora u vrijednosti više od 55 milijuna kuna, a uručili su ih potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Križevci dok su partneri: Grad Križevci, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Križevci.  Traje osam mjeseci.

Obuhvaćeno je područje grada Križevaca i okolnih naselja te općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno s ciljem uključivanja žena u nepovoljnijem položaju na tržište rada. Glavna aktivnost ovog projekta je zapošljavanje žena iz ciljane skupine na šest mjeseci u svrhu potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici.

jk875

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci provodilo je Zaželi – program zapošljavanja žena – faza I, te Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.

Projekt Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III pod nazivom “Pruži ruku potrebitima” usmjeren je unapređenju mogućnosti zapošljavanja i zapošljavanju žena lokalne zajednice u nepovoljnom položaju.

Ciljna skupina su nezaposlene žene s područja grada Križevaca, pripadajućih naselja i općina uz prednost ženama iz teže zapošljivih/ranjivih skupina u svrhu njihova uključivanja u lokalnu zajednicu, davanje mogućnosti za ostvarenje egzistencije i samim time povećanje kvalitete njihova života.

Projektom će biti obuhvaćena 31 žena koja će postati konkurentnija na tržištu i najmanje 186 krajnjih korisnika s kvalitetnom uslugom pomoći u kući.

Opći cilj projekta „Pruži ruku potrebitima“ je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na slabije razvijena područja i područja s većom nezaposlenosti na način da im se omogući stjecanje znanja i iskustva koje će im pomoći da se lakše uklope i prilagode na život u lokalnoj zajednici.