U utorak u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci svojim se akvarelima – portretima predstavila mlada križevačka slikarica Marija Konfic.

Marija je završila srednju školu – struku dizajner odjeće, a trenutno je na studiju slikarstva u Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Ovo je njena prva izložba. Izložbom akvarela Marije Konfic, Gradski muzej Križevci ne samo da popunjava likovni život tijekom ljeta u gradu, već i omogućuje mladim autorima, studenticama i studentima umjetničkih struka, da se predstave.

U ovogodišnjem programu vidjeli smo, a i vidjet ćemo mnoge mlade autore.

O izložbi i o programu Križevačkog likovnog ljeta govorila je ravnateljica Tea Hatadi, a svima je na suradnji i mogućnosti da se na ovaj način predstavi, zahvalila i autorica. Kako je izrazila želju da se njena suradnja s Muzejom nastavi, mi već s nestrpljenjem očekujemo njenu sljedeću izložbu.

marija-konfic-01 marija-konfic-02 marija-konfic-03 marija-konfic-04 marija-konfic-05 marija-konfic-06 marija-konfic-07 marija-konfic-08 marija-konfic-09 marija-konfic-10 marija-konfic-11 marija-konfic-12