Na današnjoj 9. sjednici križevačkog predstavničkog tijela usvojen je rebalans gradskog proračuna i to s s deset glasova za, četiri protiv i tri suzdržana glasa. Donijeta je i odluka kojom Grad planira kupiti dodatne udjele u Radiju Križevci od sadašnjeg direktora Tihomira Komljenovića.

gradsko-vijece-12

U raspravi su sudjelovali Ivan Majdak (Lipa), HDS-ov Denis Maksić te SDP-ov Dejan Pernjak.

-Zanima me zašto gospodin Komljenović uopće prodaje udio? Postoje li neke financijske dubioze? Kako uopće stoji radio i znamo li što Grad kupuje? – pitao je Pernjak.

gradsko-vijece-24

-Da je ta tvrtka Radio Križevci tako perspektivna, gospodin Komljenović to ne bi prodao – kazao je Majdak.

Gradonačelnik Mario Rajn rekao je da su porezni dugovi sanirani te da Grad ne kupuje sve udjele Tihomira Komljenovića. Za govornicu je nekoliko puta dolazio Ivan Majdak nagađajući da će udjele kupiti i fizička osoba, a raspravu je zaključio pročelnik Ivan Biškup.

gradsko-vijece-28

-Čestitam gospodinu Maksiću i njegovoj stranci na novoj političkoj akviziciji. Teško je danas naći čovjeka koji se želi baviti politikom, pogotovo s progresivnim idejama. Knjigovodstvena vrijednost nije realna vrijednost poduzeća na što se referirao vijećnik Majdak. Realna procjena vrijednosti je ona koju tvrtka zarađuje i kroz određeni period može to i vratiti. Radio Križevci je prošle godine ostvario zaradu od oko 120 tisuća kuna – kazao je pročelnik pojašnjavajući financijsko stanje Radija.

gradsko-vijece-06

Godišnja financijska izvješća Komunalnog poduzeća i Vodnih usluga usvojena su jednoglasno, a usvojena je i Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja. Naplata u Križevcima počinje od 1. siječnja 2023. godine.