Križevački vladika Milan Stipić pohodio je u utorak 21. veljače u pratnji đakona Livija Marijana Kaznionicu u Lipovici kraj Popovače.

U svojstvu predsjednika Vijeća za pastoral osoba lišenih slobode Hrvatske biskupske konferencije, mons. Stipić redovito prati pastoralnu skrb zatvorenika. Zajedno s dušobrižnikom kaznionice i župnikom u Velikoj Ludini vlč. Matom Sukalićem, vladika Stipić se susreo s ravnateljem Igorom Kovačevićem. Razgovarali su o životu, radu i pastoralnim aktivnostima u ustanovi.

Biskup Stipić je također slavio misu za zatvorenike te ih pozvao da u vremenu korizme obnove svoju vjeru u kojoj će uvijek naći utjehu i mir za svoj život.

„Svugdje i u svakoj situaciji čovjek se treba i može osloniti na Boga jer On je dobar otac svoj svojoj djeci, koji čovjeka uvijek čeka raširenih ruku. Bog uvijek u nama ljudima, ma koliko grešni ili slabi bili, gleda onu svoju sliku na koju nas je stvorio. Uvijek kao brižan otac poziva i kuca na naša srca da mu se obratimo. Zato nitko nikada za Boga nije izgubljen, nitko otpisan, nitko odbačen. I u ovakvoj situaciji, kada se nalazimo u posebnim okolnostima i uvjetima života kao što je kaznionica, Bog je s nama. Zato i ovdje možemo biti i trebamo biti iznad svega dobri ljudi jer nas je Bog takvim zamislio, i takve nas želi jer jedino s Bogom čovjek može pronaći i ispuniti svoju najdublju čežnju za srećom, mirom, pravdom i ljubavlju“, naglasio je vladika Stipić.

Na kraju je zahvalio vlč. Sukaliću, ravnatelju Kovačeviću i djelatnicima kaznionice na njihovu radu i skrbi za korektno i dobro funkcioniranje ustanove.