U nedjelju 13. lipnja križevački vladika Milan Stipić posjetio je zajednicu Cenacolo ”Udruga sv. Lovro” u Kučarima pokraj Vrbovca, koja je središnja ustanova zajednice Cenacolo u Hrvatskoj, gdje se susreo s mladima u komuni i razgovarao s njima o njihovu životu u zajednici, rastu u vjeri i o njihovu radu.

cenacolo2

Zanimali su se za duhovno bogatstvo istočnog katoličkog obreda, a osobito za ikonografiju i ikone, koje i neki od njih izrađuju. U razgovoru s njima potakao ih je na povjerenje u Krista Čovjekoljupca, kako Krista u istočnom obredu liturgijski tekstovi i molitve najčešće nazivaju.

cenacolo

“Krist nikada čovjeka ne iznevjeri jer Kristova poruka nije puka psihologija, ni puka ideologija, a niti utopija. On je živ među nama i uvijek dostupan svakome tko mu s ljubavlju i povjerenjem otvori svoje srce. Sam Krist je rekao da je došao radi slabih, grješnih i potrebnih i zato svaki čvojek, bez obzira na okolnosti i nedaće u koje može upasti u životu, može mu uvijek prići kao svom najbližem i najiskrenijem prijatelju i započeti s njim jedan novi život”, naglasio je vladika Milan, kojega su mladići iz komune ovom prigodom i darovali svojim rukotvorinama.