Križevački vjeroučitelj započeo štrajk glađu i zaplakao: “Ovdje je medicinska sestra koja je danas dobila otkaz”

22. studenoga 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Križevački vjeroučitelj započeo štrajk glađu i zaplakao: “Ovdje je medicinska sestra koja je danas dobila otkaz”


Ivan Pokupec, križevački vjeroučitelj koji je nedavno organizirao prosvjede pred domovima članova Stožera, danas je započeo štrajk glađu ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Dolazit će pred ministarstvo nakon što evidentira da se pojavio na poslu, najavio da je spreman raditi, ali da mu se nije dozvolilo da pristupi poslu.

Pokupec je u jednom trenutku zaplakao. – Ovdje je medicinska sestra koja je prije nekoliko godina na dječjoj kirurgiji bila jedna od sestara koja je brinula za moje dijete i spašavala je život mojem djetetu. Danas je ovdje nakon što je službeno dobila otkaz, ako hoćete u nekome tražiti heroja upravo ste ga našli – rekao je Pokupec u suzama pokazujući rukom na medicinsku sestru.

pokupec1

-Žena je u karijeri spasila brojne živote, a među njima je i život mog Šimuna. Danas je dobila otkaz jer ne ispunjava birokratske uvjete da može raditi svoj posao – rekao je u suzama Pokupec.