Križevački policajci stali na kraj serijskim lopovima: ‘Provalili su ili pokušali provaliti u više vikend objekata’

11. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Križevački policajci stali na kraj serijskim lopovima: ‘Provalili su ili pokušali provaliti u više vikend objekata’

Foto: Pu koprivničko-križevačka


Danas je u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati dovršenog kriminalističkog istraživanja serije kaznenih djela teških krađa i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na konferenciji za medije predstavili su Miroslav Puž, ovlašten za obavljanje poslova načelnika policijske uprave, Romano Vaupotić, voditelj Službe kriminalističke policije te Ivan Pukec, načelnik Policijske postaje Križevci.

Načelnik Puž je u uvodnom obraćanju pohvalio rad policijskih službenika na razrješenju ovih kaznenih djela. Naglasio je da će i nadalje ustrajati na profesionalnosti i odgovornosti policijskih službenika u obavljanju radnih zadaća.

puž (3)

„Fokus rada policije i nadalje će biti preventivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja kaznenih djela i prekršaja, dok će represivne aktivnosti policije biti ciljane spram počinitelja kaznenih djela i prekršaja“.

Voditelj Službe kriminalističke policije iznio je osnovne podatke o broju kaznenih djela u ovom opsežnom kriminalističkom istraživanju koje se provodilo unatrag dva mjeseca.

pukec

Iznio je i ukupan broj zabilježenih kaznenih djela teških krađa provaljivanjem na području Policijske postaje Križevci u 2020.g. koji iznosi 54 kaznena djela. Također, pojasnio je sam tijek kriminalističkog istraživanja, odnosno analize koje su se radile, a sve s ciljem detektiranja mogućih počinitelja ovih kaznenih djela.

Više o samom kriminalističkom istraživanju medije je izvijestio Ivan Pukec, načelnik Policijske postaje Križevci koji je istaknuo da su spomenuta kaznena djela najviše počinjena u vikend objekte, dok su osumnjičeni za ova kaznena djela trojica muškaraca sa šireg križevačkog područja.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika starosti 20, 28 i 25 godina sa šireg križevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

oduzeti.predmeti.2

Sumnja se da su trojica osumnjičenika provalili ili pokušali provaliti u više vikend objekata na području Kloštra Vojakovačkog, Gornje Glogovnice i Treme Osuđevo te jedan na području Svetog Ivana Zeline iz kojih su otuđili razni ručni alat, informatičku opremu, zvučnike, ključeve i dr.,

Također, sumnja se da su 20 i 28-godišnjak provalili ili pokušali provaliti u više vikend objekata na području Čabraji i Velikog Potočeca te na jednom oštetili prozor. Iz vikend objekata su otuđili razni ručni alat, kablove, zvučnike i dr. Nadalje, sumnja se da su provalili u garažu i kuću u Ladincu odakle su otuđili razni ručni alat.

Potom su u Cubincu provalili prostorije tvrtke odakle su otuđili razni ručni alat, dva skenera, dva tableta i dr. Nadalje, u Cepidlaku su provalili u dva radna stroja iz kojih su otuđili gorivo i vatrogasne aparate, dok su u Križevcima ušli u prostor tvrtke te iz priručnog kontejnera otuđili ručni alat, a iz radnog stroja gorivo.

Ukupno su razriješena 32 kaznena djela, koja su počinjena od listopada prošle godine do siječnja ove godine. Izvršenim pretragama obiteljskih kuća i drugih prostorija te prijevoznih sredstava osumnjičenih pronađena je veća količina predmeta kaznenih djela. Ukupna materijalna šteta iznosi više od 80.000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari protiv osumnjičenika će biti podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Facebook Comments