Ivan Majdak (LIPA), poznati križevački političar i sindikalist, bivši predsjednik križevačkog SDP-a i dvostruki kandidat za gradonačelnika Križevaca (2017. i 2021. godine) ovih je dana primio obavijest od koprivničko-križevačkog Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava zbog, kako u njoj navode, nezakonitog imenovanja na čelo Lovačkog društva ‘Golub’ Veliki Potočec.

Naime, Majdak je izabran za predsjednika Udruge još prije gotovo pola godine. Ipak, po okončanju procesa koji je bio pokrenut na spomenutom Odjelu, to mu je mjesto oduzeto. Barem za sada. Na odluku se ima pravo žaliti.

No, to nije sve. Osim Majdaka, nezakonitim je izborom proglašeno i cjelokupno novo vodstvo Društva, kao i odluka da se izbaci devet članova te primi novih troje.

rjesenje

‘(…)sve odluke usvojene na navedenoj skupštini su nezakonite, te se po njima ne može postupati, a isto tako i sam izbor Ivana Majdaka kao predsjednika Udruge je nezakonit i protivan Statutu Udruge i isti nije imao ovlasti potpisa kao predsjednik Udruge na prijedloge za isključenje navedenih članova iz Udruge i odlukama o isključenju članova, kao i na odlukama o primitku novih članova u Udrugu’, navodi se u odluci.

rjesenje2

Problem je nastao kada je 20. ožujka ove godine Josip Furmeg, dotadašnji predsjednik Udruge podnio ostavku na to mjesto te je na istoj skupštini na njegovo mjesto izabran Ivan Majdak. Također, izabrana su i ostala tijela Udruge: Izvršni i Nadzorni odbor te Stegovni sud. Sve to izglasano je sa 10 ‘ruku’ ZA, 7 PROTIV te 2 SUZDRŽANA. Istovremeno, članova je u tom trenutku bilo 21 pa je za ovakve odluke trebalo biti 11 ‘ruku’ ZA da bi odluke bile pravovaljane.

Dva mjeseca kasnije, 20. svibnja, održana je izvanredna izborna skupština Društva, kojoj je prisustvovalo 14 članova, a dva su bila odsutna iz čega proizlazi da udruga sada broji 16 članova. Majdak je jednoglasno izabran za predsjednika, a izabrani su i novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora te Stegovnog suda, a ujedno je usvojena i promjena adrese sjedišta Udruge.

Niti to nije bilo zakonito, utvrdili su u Upravnom odjelu za opću upravu i imovinska prava.

Naposljetku, ‘članovi koji su isključeni iz članstva Udruge punopravni su članovi Udruge i imaju pravo sudjelovati u radu i sukladno načelu demokratskog ustroja izražavati svoju volju, a članovi koji su primljeni u 2022. godini, 10. travnja i 5. svibnja, nisu članovi Udruge, budući da su odluke kojima su primljeni u članstvo, usvojene od neovlaštenog tijela i potpisane od neovlaštene osobe’, zaključuje se u odluci.

Majdak ne odustaje i dalje želi biti na čelu lovačkog društva

Nova (žurna) izvanredna izborna skupština sazvana je za 15. rujna u 9 sati, a što o svemu misle obje strane donosimo u nastavku. Lovci su se oglasili proglasom kojeg prenosimo u cijelosti:

drustvo golub drustvo golub2

Kontaktirali smo i Ivana Majdaka koji je naveo da nije proučavao rješenje, ali je i bez proučavanja izvrijeđao našeg novinara. Nakon toga ublažio je retoriku i poslao nam tekst kojeg prenosimo u cijelosti:

“Prvo da napomenem da u ovom slučaju ja nisam stranka u nikakvom sporu. Ured državne uprave izdao je nakon punih 6 mjeseci “razmišljanja” rješenje, po kojem ne želi u registar udruga upisati moj izbor za predsjednika Društva, iako sam na izborima za predsjednika ja dobio 10 glasova članova Skupštine a moj protukandidat Darko Balić sedam glasova. Pametnom dosta! Ovlaštena osoba za zastupanje Društva je sukladno Statutu i Rješenju ureda državne uprave, 15.09.2022. godine sazvala izbornu Skupštinu na kojoj će se ponovno birati predsjednik kao i ostala tijela Društva.
Nadamo se da će članovi Skupštine ovoga puta zadovoljiti vrlo zahtjevne kriterije Ureda državne uprave, kao i nezadovoljne manjine koja bi svim silama htjela da osam bude više od trinaest”, poručio je Majdak.