Piše: M. Mirković

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih središnjici HSS-a križevački gradonačelnik Mario Rajn trebao bi postati član HSS-a.

Komentar smo odmah tražili i od predsjednika HSS-a Kreše Beljaka koji je ostao iznenađen našim pozivom.

– Nisam još bio u stranci, no nemam informaciju je li Mario Rajn poslao pristupnicu za članstvo u stranci – istaknuo je Beljak.

S obzirom da nam Beljak nije želio potvrditi, ali ni direktno demantirati spomenutu informaciju, probali smo dobiti i križevačkog gradonačelnika, koji nam se u početku nije javljao na telefon.

Naime, naši izvori tvrde kako je pristupnica stigla u središnjicu i kako je pitanje članstva samo stvar formalnosti koje će se riješiti do kraja ovog tjedna.

Ukoliko se ova informacija pokaže točnom ona će samo dodatno zakomplicirati situaciju u podravsko-prigorskoj političkoj križaljci, posebice na relaciji SDP – HSS, jer kao što je poznato nezavisni gradonačelnik vrlo lako bi se mogao naći na listi za Sabor, a to bi promijenilo neke odnose snaga na županijskoj razini, kao i “olakšalo” mu put prema još jednom mandatu za gradonačelnika.

Ova informacija još je zanimljivija ako se prisjetimo da je nedavno raspuštena i križevačka gradska organizacija, a njezin predsjednik Marijan Vuković suspendiran.

Uz Rajna neslužbeno smo doznali kako je i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević razmišljao o prelasku u HSS, ali zbog nekih nacionalnih okolnosti nije se odlučio za članstvo.

Kontaktirali smo i križevačkog gradonačelnika Marija Rajna koji nam je rekao da neće ništa komentirati dodavši kako u srijedu ima sastanke.