Uoči 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca križevački gradonačelnik Mario Rajn sazvao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo i na radove na križevačkom području.

-Stanje radova na području grada najaktualnija je tema  i na dnevnoj bazi primamo pritužbi građana. Mnoge situacije se događaju i još će se događati, jer usred aglomeracije imamo otežano prometovanje, a radovi u sklopu aglomeracije kasne. Izvođači tvrde da su u roku i moraju završiti radove do svibnja iduće godine. Neke ulice žive u prašini predugo – kazao je Rajn i napomenuo kako je rekonstrukcija Tomislavove ulice investicija Hrvatskih cesta, a krenula je i izgradnja brze ceste.

-Imamo masu operative koja prolazi kroz grad. Ulica Branitelja Hrvatske nam je privremeno zatvorena, jer su radovi na aglomeraciji došli u centar grada. U dogovoru s Hrvatskim cestama napravljen je elaborat obilaska tih prometnica. Najveći šok je za građane, jer ceste koje primaju taj promet su pod Županijskom upravom i moraju ga prihvatiti, a postoji problem u tim ulicama kod mimoilaženja dva kamiona.

Kamionski promet je usmjeren van grada, osim onog neophodnog prometa koji mora ići obilaznim ulicama, a slična stvar je i s autobusima koji prevoze djecu u školu. Mogu zamoliti građane za strpljenje, na izvođače apeliramo maksimalno, a riječ je o projektu Europske unije koji će dugoročno imati posljedice na kvalitetu života.

Doći će aglomeraciji kraj, a ostat će priključci i bolji uvjeti života – zaključio je gradonačelnik.