Križevačka Udruga Vrtuljak dio projekta SocNet za5! vrijednog gotovo 1,5 milijuna kuna

19. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Križevačka Udruga Vrtuljak dio projekta SocNet za5! vrijednog gotovo 1,5 milijuna kuna


Centar za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji “Vrtuljak” dio je projekta SocNet za 5!

Zbog svojih razvojnih karakteristika djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeca i mladi s problemima u ponašanju predstavljaju posebno ranjive skupine društva. Kako bi pružali podršku za zdravi psihosocijalni razvoj kod navedenih skupina, Udruga „Vrtuljak“ zajedno s Centrom za socijalnu skrb Križevci, priključila se projektu SocNet za 5!. Projekt traje dvije godine, a cilj projekta je povećati socijalnu uključenost djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djece i mladih s problemima u ponašanju te utjecati na pomirenje poslovnog i obiteljskog života članova njihovih obitelji.

SocNetza5!_logo_u boji

U okviru projekta, Udruga pruža psihosocijalnu podršku djeci i roditeljima kroz individualna i grupna savjetovanja. Savjetovanje trenutno pohađa dvadesetak korisnika, a projektu se još mogu uključiti svi zainteresirani, a posebno roditelji kojima je potrebna pomoć u jačanju roditeljskih kompetencija. Usluge su besplatne, budući da projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda iznosom od 1.494.183,82 kn.

lenta EU

Nositelj projekta je Udruženje Djeca prva (Zagreb), a partneri na projektu, zajedno s Udrugom VRTULJAK, su: Hrabri telefon (Zagreb), Udruga za unaprjeđenje kvalitete života „Karika“ (Karlovac), Udruga Ardura (Šibenik), Mreža udruga Zagor (Zabok), Centar za socijalnu skrb Zagreb, Centar za socijalnu skrb Križevci, Centar za socijalnu skrb Duga Resa i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

Facebook Comments