Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 67-godišnjakom sa šireg križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i prekršaja neovlaštenog posjedovanja oružja i streljiva.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni neovlašteno posjedovao oružje i streljivo te je oduzeta puška s prigušivačem domaće izrade i optikom, a čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno.

Također, od osumnjičenog su oduzete četiri puške, pištolj i revolver, odnosno vatreno oružje kategorije B za čiju je nabavu potrebno prethodno odobrenje i 1717 komada streljiva.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv osumnjičenika će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda – naveli su u policiji.