Na natječaju za dodjelu Erasmus akreditacija u području odgoja i općeg obrazovanja koji je raspisala Agencija za mobilnost i programe EU projektna prijava Osnovne škole ‘Vladimir Nazor’ Križevci ocijenjena je najboljom od 130 pristiglih prijava iz drugih škola i vrtića.

U Erasmus programu škola je aktivna od 2017. godine otkada uspješno provodi 3 projekta, a trenutno je u provedbi četvrtog. ‘U idućem periodu obuhvaćenim akreditacijom škola će se usmjeriti na razvoj financijske, informacijske, računalne i grafičke pismenosti učenika, na razvoj novih aktivnosti i sadržaja iz područja aktivnog sportskog života i nutricionizma te na primjenu šumske pedagogije. U program će direktno biti uključeno dvadesetak učitelja, a novost je da će u periodu do 2027. godine, do kad traje akreditacija za ovo programsko razdoblje, na mobilnosti ići i učenici’, poručili su na školskoj stranici.

Odgovoran za provedbu je ravnatelj Igor Brkić, koordinatorica i autorica prijave je Andrea Katanović Babić, a računovodstveni dio Erasmus tima su Gordana Lončarić i Sanja Štubelj. Na zadnjem izvješću škola je ostvarila skoro maksimalan broj bodova, a to je rezultat suradnje i truda svih članova Erasmus tima. Učitelji koji su sudjelovali u projektima se izmjenjuju, a do sad su sudjelovali Ivana Begović, Selina Golec Petrović, Moni Harča, Tara Zdilar Medaković, Nina Tenodi, Tomica Turković, Saša Petrinić, Petra Belaj (u pripremnom dijelu Tomislav Bogdanović), Gordana Novak, Velibor Gojić, Ana-Marija Smoljanec, Petra Siladi Varović, Igor Brkić, Andrea Katanović Babić, a pridružili su se u novom projektnom razdoblju Natalija Radotović-Maksić, Sandra Vurnek, Marina Žuti, Tomislav Somođi, Anita Vidović i Ksenija Kranjčec. ‘U idućem razdoblju, uložit ćemo dodatni trud kako bismo podigli kvalitetu školskog života i ponudili dodatne aktivnosti svojim učenicima, ali i roditeljima, ističu u školi.