Nema toga u Križevcima, tko ne zna za motociklističku obitelj Rončević, oca Andriju i sina Roberta. Andrija je i u nedjelju dvaput slavio u klasama oldtimera, ima i Zlatnu kacigu HMS-a, a Robert je, nažalost, jučer pao na treningu.

Donosimo u videu počasni krug vozača u klasi oldtimera

“Drago nam je obojici što se odazvalo toliko trkača i naših kolega motorista.
Što se tiče organizacije i svega ostalog zadovoljni smo i sve je bilo po satnici manje-više, tako da je sve bilo za 5. Nažalost, bio je prvi kišni trening i dogodilo se dosta padova i izlijevanja ulja po stazi. Pao sam na prvom treningu i razbio motor, pa smo ga morali slagati da bi samo uspio završiti utrku, ali nije to više bilo to nakon pada, a i moje tijelo je već godinama previše izudarano.”-osvrnuo se na jučerašnju utrku Robert Rončević.


“Drago mi je zbog oca da je bio prvi u klasi 3 i klasi 6 oldtimera. Vozio se stvarno jako dobro i lijepo je vidjeti ga da tako dobro juri, bez obzira na godine. Motore koje vozimo sve sam slaže i uređuje i to s velikom voljom.
Volimo motore i utrke i taj način druzenja, tako da biti povezan s time na bilo koji način smiruje i ispunjuje čovjeka.”-dodao je Robert Rončević

Robert Rončević / foto: Facebook

“Vozio sam više utrke prije nezgode koju sam imao, gdje sam jedva preživio i nastradao na način da sam se morao dugo oporavljati. Rekao sam tada da više nikada neću sjesti na motor više, ali ne može čovjek protiv nečega što voli i što ga ispunjuje.”- kazuje Robert koji je prava umjetnička duša, a pokazuje i osebujan dar za oslikavanje motora i opreme.

“Čak i oslikavam motore, kacige, već niz godina, jer to stvarno volim i uživam u tome, te razmišljam da nešto od toga napravim u budućnosti.

Uglavnom. kako bi rekli neki ljudi koji ne voze motore, “ti si munjen”, ali ja ne mogu reći da mi je žao radi toga. – rekao je Robert Rončević za prigorski.hr

Andrija Rončević