Oni i one su pravi trkački „komandosi“, a trčanje im je u venama. Od prvog do današnjeg, završnog 5. kola nije ih „mazilo“ vrijeme. To, uostalom, nisu niti očekivali.

Danas su se ogledali na starom mjestu, u Ratarskoj šumi gdje je sve i počelo u organizaciji Škole trčanja pri AK Križevci. Križevačka kros liga koju su osmislili atletski zanesenjaci na čelu s vrijednim kineziologom i voditeljem Alenom Pavličekom. Ratarska šuma, snijeg, zima, ali nema zime za križevačke trkače i trkačice. Istrčali su 6,5 i pokoji kilometar više.

Sjajna križevačka sportska priča koja će, vjerujemo, u drugom izdanju privući još više zaljubljenika u trčanje, ne samo iz Križevaca već i iz drugih sredina koji su sudjelovali i u „premijeri“. Sveukupni pobjednici su Ivana Zeljko iz AK Međimurje iz Čakovca, vrsna hrvatska sedmobojka, i poznati nogometaš Željko Dubravec iz Tiger Running teama. Ivana je i danas bila najbrža, a Željko je taktički istrčao koliko mu je bilo dostatno za ukupnu pobjedu. Danas je, inače, kod trkača najbrži bio Boris Seleš, nekadašnji itekako dobar atletičar u križevačkom klubu.

Posebnu pohvalu zaslužuje najstariji sudionik Zvonko Stipić (85 +). Prigodne medalje za današnju utrku izradili su članovi i članice Udruge Maslačak, a sudionici i sudionice Križevačke kros lige nastavit će druženje u restoranu „Tomislav“. Sportsko-rekreacijska Križevačka kros liga održana je u pet kola, od Ratarske šume, Kalnika, atletske staze, Čabraja do povratka u Ratarsku šumu.

Škola trčanja je, očito, bila pun pogodak, a itekako je pridonijela i popularizaciji trčanja u Križevcima. Naime, organiziranjem utrke građana Križevačka osmina u sklopu županijskog polumaratona od Kalnika do Križevaca i nedavnom Adventskom utrkom Križevci su dobili nadogradnju u sportskom sadržaju, poglavito atletskom. Za to je zaslužna križevačka trkačka obitelj.

kros1 kros2 kros3 kros8 kros10 kros11 kros17

Maurizio Novosel