Križevačka knjižnica ‘Franjo Marković’ organizira obilježavanje 90. obljetnice rođenja Zvonimira Baloga.

Tako će u ponedjeljak, 23. svibnja u 18 sati biti otvorena izložba likovnih radova učenika kojima je Balog predavao likovni odgoj u školama u Svetom Petru Čvrstecu i Svetom Ivanu Žabnu. Izložba će ostati otvorena do 28. svibnja u atriju Likovne galerije Križevci.

U utorak, 24. svibnja u 19 sati je književna večer ‘Zvonimir Balog – pola stoljeća virtuoznog ludizma’ u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci. Potom je sljedećeg dana, u srijedu 25. svibnja u 20 sati, u kinu Križevci na redu prikazivanje dokumentarnog filma ‘Naš Zvonimir Balog – igrotvorni genij’, ostvarenje Tomislava Hrebaka u montaži Tomislava Belušića.

Četvrtak, 26. svibnja od 9 do 14.30 sati rezerviran je za znanstveni stručni skup 90 godina Zvonimira Baloga (na skupu će dramska družina “Kolibrići” izvesti kratku predstavu), također u kinu Križevci.

U petak je na programu u 19 sati promocija jubilarnog izdanja Balogove zbirke Nevidljiva Iva u nakladi izdavačke kuće Katarina Zrinski i to u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci.

Ponedjeljak, 30. svibnja Teatar Poco Loco izvest će kazališna predstava za djecu na temelju Balogova književnog predloška ‘Ljubiti, samo ljubiti’.