-Vlasnik objekta, lokalna samouprava, treba iz ovih stopa krenuti s poslovima oko izgradnje atletske staze. Nema čekanja kod toga i treba iskoristiti ovu sinergiju Središnjeg državnog ureda za šport, Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca.

Sredstva će biti dostatna. Jednostavna računica, 4.500 metara četvornih tartana puta 200 kuna po metru iznosi 900 tisuća kuna. Osigurano je, znači, gotovo tri četvrtine sredstava, a iznimno su poticajna sredstva s državne razine.

Izgradnja treba početi čim prije, do srpnja se može provesti natječaj, odabrati izvođač i tartan postaviti do rujna ove godine, prije jesenskih kiša i zimskih hladnoća.” -rekao nam je predsjednik Hrvatskoga atletskog saveza Ivan Veštić, dodajući da je često bio u Križevcima i da je potpuno upoznat s problematikom.

-Sam asfalt je u solidnom stanju i neće biti potrebni neki veći zahvati. Puno su u samom atletskom klubu načinili u realizaciji projekta i dovoljno odmakli prema pozitivnom rješenju i nema čekanja.

Izgradnja te staze je odraz zahvalnosti iznimnim postignućima križevačkih atletičara i atletičarki tijekom više od pet desetljeća i proslavljenom petorostrukom olimpijcu Branku Zorku i njegovom treneru Dragutinu Palčiću.

Staza, na kraju krajeva, nije samo za atletski klub, nego za križevačku mladež i svekoliko građanstvo. To je povijesni trenutak za Križevce i križevački sport i sigurno će biti najljepši poklon koji se može nekome darovati, za kraljicu sportova i buduće naraštaje.”-rekao je Veštić.

Predsjednik HAS-a Veštić najavio je da će uskoro ponovno doći u Križevce i vjeruje da će se sve odvijati na opće zadovoljstvo i da će prije kraja dugog toplog ljeta biti postavljena nova tartan staza na gradskom stadionu.

Mir i dobro i staza. Ima li ljepše poruke uoči Uskrsa!

prigorski.hr