Krivotvorene novčanice platio drogom pa ih na različite načine stavljao u opticaj

27. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Krivotvorene novčanice platio drogom pa ih na različite načine stavljao u opticaj

foto: Pu zagrebačka


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelo „Krivotvorenje novca“, priopćeno je iz policije.

Operativnim radom policijski službenici su posumnjali i usmjerili svoj rad u tom smjeru te došli do saznanja da osumnjičeni posjeduje veću količinu krivotvorenog novca.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni unazad tri godine, od u ovom trenutku nepoznate osobe, pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenu od 500 kuna i u apoenu od 1000 kuna, a što je platio drogom.

-Sumnja se da je to učinio s namjerom da ih stavi dalje u opticaj te je tako pribavljene krivotvorene novčanice imao i držao na svojoj adresi na širem području Dugog Sela. Jedan dio tih novčanica stavljao je u opticaj na način da je u više navrata od nepoznatih osoba kupovao drogu, dok su te osobe krivotvorene novčanice stavljale u opticaj na području Grada Zagreba i šire okolice, dok je drugi dio krivotvorenih novčanica dalje nudio na prodaju i preprodaju, odnosno za krivotvorenu novčanicu od 500 kuna tražio i dobio novčani iznos od 200 kuna, a za krivotvorenu novčanicu u apoenu od 1000 kuna tražio i dobio novčani iznos od 500 kuna, dok je ostatak 90 krivotvorenih novčanica i to 48 krivotvorenih novčanica u apoenu od 500 kuna i 42 krivotvorene novčanice u apoenu od 1000 kuna pronađen kod osumnjičenog na adresi tijekom pretrage. – pojašnjavaju iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Comments