Kristina Kolar nominirana za nagradu Opus Klassik

7. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Kristina Kolar nominirana za nagradu Opus Klassik

Duško Marušić/PIXSELL


Solistica Opere HNK Ivana pl. Zajca, nacionalna prvakinja Kristina Kolar nominirana je za jednu od najprestižnijih europskih nagrada za klasičnu glazbu, njemačku Opus Klassik nagradu za 2021. godinu, u kategoriji pjevačice godine, doznaje se iz riječkoga HNK.

Nominirana je za snimku izvedbe Hrvatskog glagoljaškog rekvijema za sole, zbor i orkestar Igora Kuljerića, kapitalnog djela suvremene hrvatske glazbe, koja je održana u veljači 2020. u Münchenu pod ravnanjem Ivana Repušića. U Münchenu su uz nominiranu riječku sopranisticu Kristinu Kolar, nastupili i Annika Schlicht, Eric Laporte i Ljubomir Puškarić uz Zbor Bavarskog radija i Orkestar Münchenskog radija.

Bavarski radio je izdao CD pod svojom etiketom.

Kristina Kolar je u konkurenciji za ovogodišnju nagradu s velikim imenima svjetskih opernih scena poput Sonye Yoncheve i Fatma Said.

Prošlogodišnja dobitnica nagrade je Elina Garanča.

“Velika mi je čast i neopisivo zadovoljstvo biti nominirana za pjevačicu godine i to uz svjetska imena operne scene, dive kao što su Garanča, Westbroek, Yoncheva, Stemme, Jaho, Schneider. Nominaciju doživljavam kao potvrdu svog kontinuiranog pjevačkog usavršavanja i profesionalnosti, razine koju pokušavam održati gdje god nastupam“, izjavila je Kristina Kolar.

Opus Klassik najprestižnija je nagrada za klasičnu glazbu u Njemačkoj čiji je cilj promovirati klasičnu glazbu te prepoznati i nagraditi izvanredna postignuća u klasičnoj glazbi, a dodjeljuje se u 25 kategorija. U stručnom žiriju su ugledni predstavnici glazbene industrije i specijaliziranih medija, navodi HNK Ivana pl. Zajca u priopćenju.

(Hina)

Facebook Comments