Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika plasirala se u polufinale 11. europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike koje će se od 20. do 23. veljače 2017. igra u Vukovaru.

“Hrvatski su svećenici pobjedama nad Slovenijom sa 3-0, Austrijom sa 3-0 i Bjelorusijom sa 1-0 uvjerljivo osvojili prvu mjesto u A skupini. Nakon toga smo u četvrtfinalu tijesno pobijedili Mađarsku sa 1-0 i izborili plasman u polufinale u kojem ćemo sutra igrati protiv reprezentacije BiH”, izjavio je za Hinu izbornik hrvatske svećeničke reprezentacije Krešimir Žinić, inače bivši križevački župnik, danas župnik u Ždralovima.

Na EP u Vukovaru nastupaju svećenici iz 15 zemalja: Portugal, Italija, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i domaćin Hrvatska.

 

“U drugom polufinalnom susretu igrat će reprezentacije Portugala i Slovačke čiji su svećenici pobjedom sa 1-0 nad favoriziranom Poljskom priredili najveće iznenađenje dosadašnjeg tijeka prvenstva”, kazao je velečasni Žinić i naglasio je ovo prvenstvo postalo tradicionalno natjecanje na kojem se jednom godišnje svećenici iz različitih europskih zemalja okupljaju kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu.

U dosadašnjih deset prvenstava reprezentacija hrvatskih svećenika osvojila je dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane medalja te dva puta bila četvrta.

Pokrovitelji 11. europskog prvenstva za svećenike u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko-osječka nadbiskupija, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar, a održava se u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza.

prigorski.hr/Hina

fah