Krešimir Papac: „Prioritet nam je da HDZ ima svog kandidata za župana“; Sobota: „HDZ je danas najjača politička opcija i smatram da naša županijska organizacija treba nastaviti tu politiku“

11. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Krešimir Papac: „Prioritet nam je da HDZ ima svog kandidata za župana“; Sobota: „HDZ je danas najjača politička opcija i smatram da naša županijska organizacija treba nastaviti tu politiku“


Kako se bliže unutarstranački izbori u HDZ-u na nacionalnoj razini tako se bliže i izbori u koprivničko-križevačkom HDZ-u gdje će se, kako sada stvari stoje, sučeliti dva kandidata aktualni predsjednik i zamjenik župana Darko Sobota i poznati odvjetnik i bivši kandidat za gradonačelnika Koprivnice Krešimir Papac.

Već u startu jasno je kako je Papac predstavnik onog „drugog“ HDZ-a koji se prije lokalnih izbora želi okrenuti drugačijoj županijskoj politici i odmaknuti od aktualnog župana Darka Korena, dok je Sobota umjerenijeg i ne tako tvrdog mišljenja kad je u pitanju suradnja s Korenom, o čemu smo već nebrojeno puta pisali. Isto tako treba napomenuti kako Sobota u ovom trenutku ima potporu Plenkovića, no koliko će mu to značiti na unutarstranačkim izborima pitanje je, jer poznato je kako Sobotinu politiku već duže vrijeme ne odobravaju neki utjecajni lokalni HDZ-ovci.

S obzirom da će se izbori na Županijskoj razini održati u travnju za komentar smo prvo nazvali Krešimira Papca koji nam je potvrdio da je predao kandidaturu, ali da formalno još nije kandidat dok ne skupi potpise. U telefonskom razgovoru Papac nam je iznio svoju viziju podravsko-prigorskog HDZ-a, a spekulacije oko njegove kandidature za župana nije htio komentirati.

-Plan je da HDZ ima svog kandidata za župana iz stranke, to nam je prioritet, zatim ojačati poziciju HDZ-a, kako lokalno tako i prema centralnoj državnoj vlasti, jer mi u ovom trenutku nemamo ni jednog ministra, ni jednog pomoćnika, ni jednog državnog tajnika za razliku od nama susjednih županija – istaknuo je Papac te dodao kako će HDZ uz kandidata za župana imati i svoje kandidate za gradonačelnika.

– Što se tiče eventualne suradnje sa županom Darkom Korenom i Mrežom, odnosno koalicije, o tome možemo nakon lokalnih izbora – rekao je Papac.

Zamjenik župana Darko Sobota kazao je kako je danas HDZ kreator politike na regionalnoj razini, jer jedini u sjeverozapadnoj Hrvatskoj obnašaju izvršnu vlast.

-HDZ je danas najjača politička opcija i smatram da naša županijska organizacija treba nastaviti tu politiku, kako je radila i do sada, na dobrobit naših podravaca i prigoraca. U budućnosti ćemo nastaviti provoditi tu politiku s nacionalne razine na Koprivničko-križevačku županiju – naglasio je Sobota.

-Mi danas imamo privilegiju da zastupamo naše birače i u budućnosti mi to povjerenje nećemo iznevjeriti. Smatram da politiku s nacionalnog nivoa koja je proeuropska treba prenijeti i na lokalnu razinu, što ćemo pokazati i na lokalnim izborima koji se očekuju u svibnju 2021. godine. Na tom putu imam podršku Županijskog odbora i predsjednika stranke Andreja Plenkovića – za kraj kazao je Sobota.

Na naše pitanje hoće li koprivničko-križevački HDZ imati svog kandidata za župana i gradonačelnike, Sobota je naglasio kako se takva odluka donosi na razini županijske organizacije prije lokalnih izbora.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments