Na izbornoj sjednici Gospodarskog vijeća koja je održana u srijedu, 19. lipnja, Krešimir Habijanec direktor tvrtke Bistra, izabran je za novog predsjednika Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica na mandatno razdoblje 2024. do 2028. godine. Predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica ujedno je i predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica.

Krešimir Habijanec će ulogu predsjednika obavljati volonterski.

Sjednicu Gospodarskog vijeća HGK ŽK Koprivnica je otvorio i vodio do trenutka izbora potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević koji je se ukratko osvrnuo na stanje u gospodarstvu te zahvalio članovima Gospodarskog vijeća na izuzetnoj dosadašnjoj suradnji sa HGK.

Novoizabrani predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krešimir Habijanec zahvalio je članovima Gospodarskog vijeća na izboru te naglasio kako je biti predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica iznimno časna i odgovorna uloga.

Sjednica Gospodarskog Vijeca Hgk Zk Kc6673caf05c806

“Ključna područja djelovanja HGK u narednom periodu definirana su strateškim dokumentima HGK, a usmjerena su na rast i razvoj gospodarstva, na zelenu tranziciju i održivi razvoj, digitalnu transformaciju, međunarodnu kvalitetu i prepoznatljivost, budućnost rada i konkurentnost ljudskih potencijala. Želja mi je da HGK Županijska komora Koprivnica bude mjesto okupljanja gospodarstvenika, promocije i zaštite interesa svojih članica jer Komoru čine upravo njeni članovi, a komorske stručne službe su tu da slušaju glas poduzetnika i artikuliraju interese gospodarstvenika prema kreatorima gospodarskih politika. Komora treba poticati poduzetničke inicijative i biti na raspolaganju svojim članicama, treba imati ključnu ulogu u povezivanju poslovnih subjekata, stvaranju prilika za rast i razvoj, te unaprjeđenju poslovnog okruženja”, rekao je Habijanec, te je dodao da kao novoizabrani predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica želi da Komora bude partner našoj županiji, gradovima u kreiranju gospodarski razvijene i prosperitetne županije, županije u kojoj će u ova izazovna vremena ljudi željeti osnivati svoje obitelji, živjeti i raditi.

Krešimir Habijanec dolazi iz privatnog sektora, iza sebe ima višegodišnje menadžersko iskustvo, direktor je građevinske tvrtke Bistra iz Đurđevca koja pod njegovim rukovodstvom bilježi uspješne poslovne rezultate. Osim što vodi Bistru, aktivan je u lokalnoj zajednici, predsjednik je Općinskog vijeća Općine Sveti Ivan Žabno te je u upravi više sportskih klubova.