Moto maraton “Krajevima naših predaka”, u organizaciji Moto-kluba Veterani Croatia krenuo je u četvrtak s vukovarskog Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata put Pelješkog mosta i Dubrovnika s krajnjim ciljem u Livnu (BiH).

Motomaratonom želimo obnoviti sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje, zahvaliti svim preživjelim braniteljima za obranu i oslobađanje područja na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata te promovirati novoizgrađeni most, odnosno moto-turizam i Hrvatsku kao sigurnu europsku zemlju lijepih cesta, s izrazito bogatom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom, kazao je predsjednik Moto kluba Veterani Croatia Ratko Dragović Klek.

Dodao je kako su sudionici moto-maratona članovi brojnih hrvatskih moto kluba iz zemlje i inozemstva, a iz Vukovara je krenulo njih stotinjak.

Put dugačak 1200 kilometara bajkeri namjeravaju prijeći u dva dana kako bi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježili u moto partijem u Livnu, u organizaciji tamošnjeg moto kluba Vukovi.