Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u obilasku Koprivničko-križevačke županije. Dan je započeo obilaskom lokacije početka radova na dionici brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ispred Hrvatskih cesta Josip Škorić,  koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, križevački gradonačelnik Mario Rajn, saborski zastupnik i načelnik općine Kalinovac Darko Sobota, saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić te brojni predstavnici investitora, izvođača i brojni drugi gosti.

brza-cesta-01

Istaknuto je tijekom obilaska kako je rok za završetak dionice brze ceste do Kloštra Vojakovačkog planiran za 30 mjeseci te da je s današnjim danom izvođač uveden u posao.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn izrazio je zadovoljstvo što kreću radovi na dionici brze ceste prema Kloštru Vojakovačkom.

brza-cesta-08

 

– Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti i strojeve, zalog nam je sigurno i voditelj građenja koji je iz Križevaca. Cijela trasa ide po području grada Križevaca i za Križevce ovo jako puno znači. Ovo je važno za sigurnost naših građana i kvalitetu života u samom gradu. Grad koji želi privlačiti mlade obitelji i garantirati sigurnost i kvalitetu života ovo je značajan korak prema tome. Teče rok od 30 mjeseci i nadamo se da će u tom vremenu biti riješena ta dionica – kazao je Rajn.

Nakon Križevaca premijer je sa suradnicima krenuo u posjetu pogona Tvornice juha i Vegete u poslovnoj zoni Danica, a nakon toga planira se sastati s predstavnicima tvrtke Podravka.

brza-cesta-04

Sastat će se i sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i gradonačelnikom Grada Koprivnice Mišelom Jakšićem. Na kraju će posjetiti Sveučilište Sjever i sastati se s njegovim predstavnicima.

brza-cesta-02 brza-cesta-03 brza-cesta-05 brza-cesta-06 brza-cesta-07 brza-cesta-09 brza-cesta-10 brza-cesta-11 brza-cesta-12 brza-cesta-13 brza-cesta-14 brza-cesta-15 brza-cesta-16 brza-cesta-17 brza-cesta-18 brza-cesta-19 brza-cesta-20 brza-cesta-21 brza-cesta-22 brza-cesta-23 brza-cesta-25