Krenuli radovi na novoj LED javnoj rasvjeti u Đurđevcu vrijedni 3 milijuna kuna

10. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Krenuli radovi na novoj LED javnoj rasvjeti u Đurđevcu vrijedni 3 milijuna kuna


Grad Đurđevac krenuo je u realizaciju projekta rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete kojim će se zamijeniti sva postojeća rasvjetna tijela s modernom led rasvjetom napredne tehnologije čime će se ostvariti značajne uštede i poboljšati sama osvijetljenost grada i prigradskih naselja.

Nakon provedenog postupka javne nabave gradonačelnik Hrvoje Janči potpisao je ugovor s izvođačem radova, a ovaj su tjedan krenuli i prvi radovi. Već je izmijenjen dio rasvjete u Ulici kralja Tomislava i dijelu Ul. Grgura Karlovčana.

Novi moderni sustav javne rasvjete koristi led tehnologiju te zadovoljava najmodernije svjetlo tehničke uvjete, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko 3 mil. kuna.

-Projektom se osim zamijene postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela planira i nadopuniti mreža novim rasvjetnim tijelima na područjima grada i prigradskih naselja gdje do sada nije bilo nikakve rasvjete. Osim što će se ostvariti ušteda u iznosu od oko 50% godišnje smanjit će se i tzv. svjetlosno zagađenje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je kako na ovaj način ova investicija će se sama otplatiti kroz navedene uštede u roku od šest godine, a garancija na novu rasvjetu vrijedi deset godina .

-Zahvalni smo na ovako lijepom vremenu, za koje se nadam da će nas pratiti i dalje kako bi radovi bili izvedeni u roku, a Đurđevac imao novu rasvjetu do proslave Dana Grada – zaključio je gradonačelnik.

 

Facebook Comments