Počela gradnja Poslovne zone A-sjever u Đurđevcu vrijednosti gotovo 11 milijuna kuna

27. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Počela gradnja Poslovne zone A-sjever u Đurđevcu vrijednosti gotovo 11 milijuna kuna


Na prostoru buduće Poslovne zone A-sjever u Đurđevcu danas je održano uvođenje izvođača radova u posao.

Buduća poslovna zona nalazit će se na izlazu iz Đurđevca u smjeru Virovitice uz državnu cestu D2, a vrijednost projekta je gotovo 11 milijuna kuna od kojih nešto malo manje od 9 milijuna kuna sufinancira Europska unija.

Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

– Unatoč situaciji koja je trenutno u Hrvatskoj, ne stajemo s infrastrukturnim projektima. Zahvaljujem se domaćoj tvrtki Bistra koja je izvođač radova koja je uspješno organizirala početak radova. Osim Bistre, radit će i ostale domaće tvrtke jer je velika količina komunalne infrastrukture koja će se raditi u ovom projektu – kazao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Istaknuo je kako je projekt financiran većinom iz Europskih sredstva, dodavši kako provedba Europskih projekata nije upitna. – Nužno je održati građevinsku aktivnost i dati poticaje gospodarstvu kako bi svi skupa preživjeli ovo razdoblje – rekao je Janči.

Dodao je kako sva predviđena gradilišta u Gradu Đurđevcu rade uz sve propisane mjere zaštite.

Krešimir Habijanec, direktor Bistre kazao je kako građevinski sektor još uvijek nije stao.

– Onaj dio posla koji se može raditi, taj će se i izvoditi. Radnici su upoznati sa svim uputama i moraju se pridržavati svih mjera zaštite na radu. S obzirom na to da je ovo veliki otvoreni prostor, neki će se radovi moći raditi. Hoće li se moći svi raditi to još ne mogu sa sigurnošću kazati – istaknuo je Habijanec.

Kazao je će u prvoj fazi rade se podzemni radovi, odnosno povlačenje infrastrukture, plina, kanalizacija, voda i jedan dio struje. Dodao je kako će na gradilištu biti do 10-ak ljudi.

-Za sada kompletna naša firma radi normalno i nadam se da će to tako i ostati – zaključio je Habijanec.

Željko Lacković, predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća i saborski zastupnik istaknuo je kako najveći gubitnik u cijeloj situaciji vezanoj uz koronavirus, bit će gospodarstvo.

– Sve je krenulo od mikro i malih poduzeća, ono što je zadnja crta obrane je građevina. Sve ono što je planirano da se povuče iz EU fondova, mora biti realizirano. Ako dođe do zastoja u građevinskim radovima, tada kreće niz crnih scenarija za kooperante i ostalo gospodarstvo – zaključio je Lacković.

Facebook Comments