Hrvatski nogometni napadač Andrej Kramarić, koji je u utorak navečer zabio u Kairu pogodak u pobjedi od 4-2 nad Egiptom, rekao je da je Hrvatska odlično odigrala.

“Bilo je sjajno, sjajan završetak turnira. Napokon smo osvojili zlato”, izjavio je 32-godišnji Kramarić nakon što je sa suigračima podigao pehar prijateljskog ACUD kupa.

“Zabavili smo se ovdje i uživali na predivnom stadionu i u prekrasnoj atmosferi”, dodao je.

Hrvatska je gubila s 0-1 u finalu turnira od domaćina, a onda je preokrenula rezultat i kontrolirala utakmicu.

“Bili smo odlični na terenu i pokazali veliku razliku u kvaliteti te zasluženo pobijedili”, izjavio je Kramarić.

On je udarcem glavom u 77. minuti zabio gol za 3-1.

Rekao je da je utakmica bila drugačija od polufinalne s Tunisom kojeg je Hrvatska nakon 0-0 bila svladala boljim izvođenjem jedanesteraca.

“Protiv Tunisa nije bilo jednostavno jer kada se takve ekipe tako brane teško ih je probiti. Bilo bi teško probiti i mojih jedanaest prijatelja da se tako skupe na ulici. Bilo je nezgodno, ali sigurno ćemo i na Europskom prvenstvu imati takvih protivnika pa nam je ovo bila odlična priprema”, rekao je napadač njemačkog Hoffenheima.

“Egipat je igrao drugačije i to smo iskoristili. Vidjelo se od početka da pokušavaju napadati, što je nama otvaralo prostor prema naprijed”, dodao je.

Igrači se u srijedu vraćaju u svoje klubove s kojima ulaze u završni dio sezone.

“Moramo ostati zdravi i spremni za Euro”, napomenuo je Kramarić. Ne želi nagađati može li Hrvatska podići i pehar na Europskom prvenstvu koje u lipnju počinje u Njemačkoj.

“Prvo neka mi prođemo grupu, a onda je sve moguće”, zaključio je.