Osumnjičeni za šest razbojništava nad poštarima
Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljanina (31, 23, 18, 36) zbog osnova sumnje da su počinili šest kaznenih djela razbojništava. Sumnja se da je 31-godišnjak s 23-godišnjakom počinio tri razbojništva, a s 18-godišnjakom još dva razbojništva, dok je 18-godišnjak s 36-godišnjakom počinio jedno razbojništvo.

Kaznena djela su počinjena od 7. kolovoza 2015. do 8. veljače ove godine nad djelatnicima Hrvatske pošte, na način da su osumnjičeni na ulicama i u haustorima zgrada, prilikom raznošenja mirovina, prilazili zaposlenicima pošte na području Maksimira, Peščenice i Trešnjevke te najčešće uz uporabu tjelesne snage, ali i uz uporabu spreja suzavca te prijetnju plastičnim i pravim pištoljem otuđivali novac.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djela iznosi oko 220.800 kuna. Policijski službenici su jučer, 8. veljače oko 9.30 sati na Peščenici, Antuna Branka Šimića, nakon počinjenog razbojništva nad 29-godišnjim zaposlenikom pošte, u blizini mjesta događaja zatekli 31-godišnjaka i 23-godišnjaka te ih uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje) doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku dovedeni pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom Državnom odvjetništvu.

prigorski.hr/Pu zagrebačka

fah