Košarkaši 5. i 6. razreda

KRIŽEVCI – Dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca. GLEDATELJA: 50. SUCI: Krešimir Nemec, Karlo Pavković i Hogar Mergon.

KRIŽEVCI – U petak je održano županijsko natjecanje za 5. i 6. razrede osnovnih škola u košarci u Križevcima. Osim Osnovne škole iz Svetog Petra Orehovca, koja je bila uvjerljivo najdominantnija, vodila se iznimno zanimljiva i izjednačena košarka. U utakmici za 3. mjesto Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice pobijedila je ekipa križevačkog Vladimira Nazora rezultatom 25:20. „Nazorovci“ su do medalja došli preokretom u drugom poluvremenu na krilima Roka Bolčića.

Finale je igrala Osnovna škola Ljudevita Modeca protiv Svetog Petra iz Orehovca, čiji je Attilio Santo napravio prevagu pod košem te donio svojoj ekipi visoku pobjedu rezultatom 34:15. Njihov voditelj je Saša Šikić. Na petom mjestu je završila Osnovna škola Koprivnički Bregi.

Ono što može veseliti roditelje, ali i košarkašku javnost je činjenica da su sve ove škole i njihovi igrači pokazali zavidan nivo košarkaških vještina, onakav kakav ova regija nije još vidjela. Uvijek je postojala jedna škola koja se osobito isticala, dok su druge bile preslabe da bi joj konkurirale, dok je sad situacija puno drugačija. Pred košarkom Koprivničko-križevačke županije je svijetla budućnost.

košarkakošarkakošarka2košarka3košarka4košarka5košarkanaslkošarka12košarkanaskošarka11košarka13košarka9košarka7

Vedran Vlahović/Prigorski.hr

foto: Vedran Vlahović