Nakon deset odigranih kola Košarkaški klub Radnik iz Križevaca stoji na sedmom mjestu A2 lige Sjever s pet pobjeda i isto toliko poraza. Čak još tri kluba ima isti omjer poput Križevčana, a to su KK Ivanić iz Ivanić Grada, KK Petar Zrinski iz Vrbovca te KK Mladost iz Đurđevca. Spomenute ekipe imaju bolju koš razliku te su zbog toga bolje pozicionirani na ljestvici.

Na prvom mjestu je Podravac iz Virja koji ima samo jedan poraz, dok su iza njega izjednačeni Grafičar i Međimurje s osam pobjeda i dva poraza. Na začelju tablice je Koprivnica koja ima samo jednu pobjedu koju su iznenađujuće ostvarili protiv Vrbovca. Bjelovar i Ivančica su također izjednačeni, imaju dvije pobjede i osam poraza.

U momčad trenera Ante Tomasa nakon nekoliko sezona vratili su se Jure Beljo i Ivan Martinčić, a debitirali su već protiv Ivančice u zadnjoj utakmici prvog djela sezone. Beljo je upisao sedam, a Martinčić pet poena. Obojica će dobro doći u ionako kratkoj i neiskusnoj rotaciji Radnika, a skinuti će i teret s leđa Ivana Tomasa koji ove sezone ubacuje prosječno 23,2 poena po utakmici. Liga se nastavlja 14. i 15. siječnja.

Vedran Vlahović/Prigorski.hr