• Radnik 68:54 Ivančica

  Radnik: Tomić 14(1×3), Jukić 8(1×3), Glamuzina 2, Pavković, Samardžija, Nemec 1, Tomas 19 (2×3), Svoboda (cap) 12 (2×3), Pomper, Hekić 2, Vragović 4, Maksić 4. Trener: Ante Tomas

  Ivančica: Smotara 5(1×3), Husnjak 10, Rožman 15(2×3), Kusinec, Komes (cap) 6, Bigec 4, Matuza, Morović 5, Svaty, Tručec 3(1×3), Putar 6. Trener: Zlatko Manjerović

  Križevci – Dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca.,14. veljače 2016. Gledatelja: 50. SUCI: Antolić i Anzulović

  KRIŽEVCI – U susretu s vrlo malim brojem poena Radnik je savladao Ivančicu rezultatom 68:54. Katastrofalan početak utakmice za obje ekipe što pokazuje i sam podatak da je nakon osam minuta igre na semaforu bilo 6:3 za gostujuću momčad. Rezultat napokon povisuje Ivan Svoboda polaganjem i tricom. U drugoj četvrtini trener Radnika, Ante Tomas brojnim izmjenama traži formulu za dobru igru, a to mu donekle uspijeva.

  Njegovi igrači s klupe su odradili odličan posao, ponajviše Davor Maksić koji je podijelio nekoliko sjajnih asistencija, zabio koš i kao njegov suigrač Marin Glamuzina, odigrao korektnu obranu. Potonji je također doprinio nekoliko skokova u napadu i obrani. S druge strane dobar dojam ostavlja 44-godišnji Emil Morović, koji je unatoč visini i godinama skakao za svakom loptom te ujedno blokirao Ivana Tomasa na ulazu. Na poluvremenu Križevčani vode 34:26. Zaista malo koševa za momčad koja je donedavno redovito ubacivala preko 90 poena.

  SHOWTIME U KRIŽEVCIMA

  Nakon odmora je uslijedio pravi „showtime“ u križevačkom Modecu. Radnik počinje igrati zonsku obranu, što zbunjuje protivnika koji četiri napada za redom gubi lopti. S druge strane Radnik igra opuštenije u napadu s više dodavanja, a to je rezultiralo sa nekoliko sjajnih akcija i poteza Tomasove družine.

  Prvo u polukontri Ivan Tomas fintira dvojicu protivnika da bi potom sjajno dodao Mislavu Vragoviću na polaganje. U obrani Filip Tomić blokira protivnika na tablu, a na drugoj strani Tomas ponovo fintom kreira višak i asistira na „backdoor“ Marku Jukiću. Sjajnom trećom četvrtinom Radnik odlazi na 15 razlike, što se pokazalo nedostižno za momčad Ivančice.

 • košarkakošarkakošarkakošarkakošarkakošarkakošarkaradnikkošarkakošarka

košarkakošarkakošarkakošarkakošarkakošarkakošarkakošarka

prigorski.hr/Vedran Vlahović

foto: Marcel Kovačić