KOŠARKA Polovičan uspjeh Radnikovih selekcija

16. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Križevci KOŠARKA Polovičan uspjeh Radnikovih selekcija


Košarkaške selekcije Radnika ovog su vikenda otvorile sezonu utakmicama uzrasta dječaka i kadeta. Najmlađi su bili uvjerljivi protiv Koprivnice rezultatom 63:31, dok su kadeti poraženi od istog protivnika 68:44.

Dječaci su od početka kontrolirati susret, dok su jedino zadnju četvrtinu popustili izmjenama. To je bila ujedno i jedina dionica u kojoj su gosti postigli više od deset poena. Kapetan Katanović i Gršić su predvodili Radnik s 18 postignutih poena.

kosarka radnik2

Kadeti su nažalost poraženi od vidno boljeg protivnika čiji igrači osim što su fizički jači, imaju i širu rotaciju. Unatoč porazu rezultat je vrlo zadovoljavajuć, odnosno igra koju su pružili Radnikovci. Koprivničanci vrlo rano odlaze na veliku prednost, no do kraja prve četvrtine Križevčani smanjuju na 10 razlike. Druga dionica je odigrana na vrlo mali broj poena gdje obje ekipe nisu uspijevale pogađati otvorene šuteve, ali i zicere. Do kraja susreta se Koprivnica drži na ugodnih 15-tak poena prednosti, da bi u posljednjim minutama svi igrači dobili priliku igrati.

kosarka radnik3

Koprivnici je ovo bio prvi ispit u kvalifikacijama za Jedinstvenu kadetsku ligu, a po svemu sudeći šanse da se tamo plasiraju su vrlo velike. Ako do toga dođe, Koprivničanci će igrati protiv najboljih klubova u državi. Prošle sezone predstavnik regije Sjever je bio Bjelovar.

kosarka radnik4

M13 Radnik – Koprivnica 63:31

Radnik: Gršić K. 18, Jašarović K. 4, Stovrag D., Smetiško I., Jašarović L., Fržović L. 7, Katanović B. (cap.) 18, Šćetar B. 4, Sušanj I. 8, Martinčić M. 4, Šimunović V., Mikinac F., Pacur N.

Trener: Saša Šikić

kosarka radnik5

M17 Radnik: Behur 2, Orak 18, Lauš, Santo 7, Topljak (cap.) 6, Sladić 4, Subotičanec 2, Štimac, Matoić 5.

Trener: Igor Lukša

kosarka radnik6

Koprivnica: Sabolić 2, Benotić 4, Lončar 8, Periša, Derić, Petričević 4, Stajku 19, Kuzmić 20, Pozmić, Srbiš 11.

Trener: Boris Kapusta

Vedran Vlahović/Prigorski.hr