Podravac – Radnik 93:57

Podravac: Ferenčević 3 (1×3), Zadravec S. 23 (1×3), Zadravec J. 10, Šiprak 16 (1×3), Hrženjak 10 (1×3), Balatinec 2, Šestak 10, Ferenčak 1, Križić, Baruškin 4, Mihoković 3 (1×3), Nikolić 11 (1×3).

Trener: Mirko Hrženjak

Radnik: Kranjčić 4, Jukić 11, Pavković 3 (1×3), Glamuzina 6 (2×3), Kulko 6 (2×3), Topljak, Kurpez, Vlahović 2, Hekić 15, Vragović 6, Beljo 2.

Trener: Ante Tomas

VIRJE – U posljednjem kolu prvog dijela sezone Radnik je na gostovanju u Virju izgubio od domaćina Podravca rezultatom 93:57. Unatoč izostanku Ivana Tomasa, Davora Maksića i Noe Svobode, Križevčani su odigrali vrlo dobru i korektnu utakmicu s onime što su imali na raspolaganju. Domaćin je u prvoj četvrtini napravio osjetnu razliku, a jedino je ovoga puta raspoloženi Hekić zabijao za gostujuću ekipu. S njim je centarski tandem činio Vragović te su oni skakački bili puno uvjerljiviji od Šipraka, Nikolića i drugih iz Podravca.

Prije kraja prvog poluvremena Radnik se približio na pristojnih 12 razlike košem Jukića u zadnjoj sekundi. Prvi dio treće četvrtine se vodila izjednačena bitka, ali onda Virovci lome utakmicu i odlaze na 25 razlike protiv umornih Križevčana. Kada bi Tomasova momčad bila kompletna, sigurni smo da bi mogla čak i zaprijetiti trenutno vodećem klubu lige. U ekipi Podravca 23 poena je zabio Stefan Zadravec, a imali su sveukupno šest dvoznamenkastih igrača. Vrijedi spomenuti da su prve seniorske minute dobili i Matija Kurpez, Danijel Topljak i Ivan Beljo.

Vedran Vlahović/Prigorski.hr