KOŠARKA – 2. LIGA SJEVER 17. KOLO Radnik izgubio od Međimurja 78:79

29. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sport KOŠARKA – 2. LIGA SJEVER 17. KOLO Radnik izgubio od Međimurja 78:79


Odlična izvedba Križevčana, napose u trećoj četvrtini

Košarkaši križevačkog Radnika poraženi su večeras u 17. kolu 2. lige sjever od Međimurja iz Čakovca, 78:79, ali su, unatoč porazu, zaslužili pljesak za izvedbu, poglavito iskazanu borbenost na parketu. Čakovčani, podsjećamo, vode „mrtvu bitku“ s ludbreškim Grafičarom za naslov prvaka „sjevernjaka“, a odluka će, pretpostavljamo, pasti u sljedećem kolu i njihovom izravnom srazu u Čakovcu.

Večeras su u križevačkom sportskom domu igrači popularnog Marija „Mede“ Novaka bili na stotinu muka u nadmetanju s iznimno angažiranom četom trenera Ante Tomasa. Križevčani su već u prvoj dionici najavili da bi utakmica do kraja mogla biti itekako zanimljiva i neizvjesna.

Poveli su 18:10 „revijom“ trica, a prvu su četvrtinu dobili, 22:21. Zatim je uslijedio pad u njihovoj igri, tzv. „crna rupa“ što su Međimurci iskoristili i vrlo brzo stvorili prednost od 10 koševa, 33:43 i na veliki odmor „odnijeli“ trinaest viška, 35:48.

Treća četvrtina Radnika bila je za pamćenje, kao da su „dečki križevečki“ bili na dvostrukoj dozi „energetskog napitka“ ili, kao da su umjesto vode za osvježenje popili „čarobnu tekućinu galskog druida Aspirinixa”.

Naime, tu dionicu su dobili 25:10, a to ne mogu oni koji se ne znaju loptati pod obručima. Radnik je u zavšnu dionicu ušao s prednošću, 60:58. Međimurje je u minuti okrenulo rezultat u svoju korist serijom 6:0, 60:64, a malo kasnije imalo je i sedam koševa prednosti, 68:75. No, tu nije bio kraj uzbuđenja. Minuti i 18 sekundi prije kraja, odlični Tomislav Matoić pogađa tricu pod prekršajem i pogađa i dodatno bacanje, četiri koša u jednom napadu ne događa se prečesto.

Hrandek je smanjio na samo „pola koša“ zaostatka, 76:77. Imali su Radnikovci i prigodu za vodstvo. Hrandeka lopta nije poslušala. Čakovčani su zabili, 78:79. Ostalo je tako. Njima pobjeda, Križevčanima pljesak za izvedbu.

Bilo je nekoliko vrlo dobrih pojedinaca, od T. Matoića, Maslića, Hrandeka, Nerve u redovima Radnika, a posebno treba pohvaliti mladog Šašeka za igru u obrani. Potez utakmice pripada kapetanu Dominiku Nervi zbog koša nakon pravog ekshibicijskog prodora.

Svi zaslužuju čestitke na borbenosti. Nastupili su i postigli koševe: Orak, Tomislav Matoić 22 (3 puta 3), Nervo 11 (3 puta 3), Selak, Šašek 7 (1 x 3), Kurpez, Prstec, Svoboda 8, Hrandek 14 (2 x 3), M. Matoić, Maslić 14 (2 puta 3), Kirin 2 koša.

Facebook Comments