KORONAVIRUS Provjerili smo kakva je situacija na “križevačkim policama”

26. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Križevci KORONAVIRUS Provjerili smo kakva je situacija na “križevačkim policama”


Nakon jučerašnje objave o prvom slučaju osobe zaražene koronavirusom u Hrvatskoj, zavladala je panika medu građanima koji su krenuli “pustošiti” trgovačke centre.

Kakva je situacija u Križevcima odlučili smo provjeriti dan nakon objave o zaraženoj osobi koronavirusom u RH.

Provjerili smo situaciju na policama trgovačkih lanaca i ljekarne.

Očekivano, na ulaznim vratima ljekarne, dočekao nas je natpis “Nemamo kirurške maske!”. Međutim da stanje nije tako alarmantno svjedoče police trgovačkih centara koje su još uvijek pune tjestenine, brašna, šečera i ulja.

Ima nekoliko iznimaka, naišli smo na nekoliko polica koje su zamjetno praznije s uljem, tjesteninom, vodom i sokovima. Međutim u većini centara, djelatnici intenzivno rade na punjenju polica i tako umanjuju paniku koja se pojavila kod manjeg dijela građana.

Tijekom obilaska trgovačkih centara u jednom od njih, pored polica s tjesteninom i paštetom čuli smo razgovor dvije zaposlenice koje su komentirale kako moraju puniti police sa šećerom, brašnom i uljem, jer su jučer sve pokupovali.

Zanimljivo je da u dućanu s proizvodima, koji su pretežito za osobnu higijenu, na policama nema dostupnih nikakvih antibakterijskih proizvoda.

av/prigorski.hr

Facebook Comments