Počeli su se pojavljivati prvi pozitivni testovi na koronavirus na prestižnom Tour de Franceu, a u bliskoj opasnosti mogao bi biti i slovenski biciklist Tadej Pogačar, pobjednik na Touru posljednje dvije godine.

Naime, u subotu je Norvežanin Vegard Stake Laengen morao odustati od daljnjeg nastupa zbog pozitivnog nalaza, što je drugi takav slučaj od početka utrke.

-Nadam se da se COVID-19 nije probio u našu momčad. Volim na usponima kada su navijači tik kraj nas, navijaju i viču, ali to definitivno može pojačati mogućnost širenja virusa. Nije mi drago zbog Laengena, ali se nadam da je na takav način zaražen. Jer, ako imamo drugih pozitivnih u momčadi ne slijede nam ugodni dani – rekao je Pogačar koji se trenutačno nalazi na prvom mjestu ukupnog redoslijeda te ima 39 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Danca Vingegaarda.

-COVID-19 nije naš nevidljivi suparnik, ali definitivno može utjecati na razvoj situacije i pokvariti kompletnu utrku. Nadam se da do toga neće doći – rekao je prvi favorit i ovogodišnjeg izdana Tour de Francea.