Koren i Jakšić zadovoljni nakon sastanka s premijerom: ‘Dobili smo izvođača radova za gradnju brze ceste do Kloštra Vojakovačkog’

22. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koren i Jakšić zadovoljni nakon sastanka s premijerom: ‘Dobili smo izvođača radova za gradnju brze ceste do Kloštra Vojakovačkog’


Darko Koren, župan Koprivničko-križevački te Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice u utorak su se sastali s predsjednikom Vlade, Andrejem Plenkovićem.

– Imali smo kratki, ali sažeti sastanak s predsjednikom hrvatske Vlade, te smo iskoristili tu priliku da ga upoznamo sa svim onim projektima koji su nam važni. Osobno sam ga upoznao s izgradnjom dnevnih bolnica i eneregtskom obnovom zgrada te ga upoznao s našim planom gradnje pet školsko-sportskih dvorana pri čemu je u Svetom Ivanu Žabnu već počela gradnja – kazao je uvodno župan.

Dodao je kako su ga informirali i o gradnji Regionalnog centra Piškornica, za koji će uskoro krenuti raspisivanje natječaja za gradnju.

– Stavili smo naglasak i na gradnju brze ceste do Koprivnice, odnosno Kloštra Vojakovačkog. Upravo je danas završen javni natječaj i dobili smo izvođača za gradnju sedam kilometara do Kloštra. Kroz neka tri mjeseca bi uz sve napore mogla započeti gradnja te prometnice. Uz to, kroz mjesec dana očekujemo da se pojave radnici i na gradnji pruge Križevci – mađarska granica – istaknuo je.

pintar jaksic koren

Riječ je o tvrtki Kamgrad, a vrijednost radova je 230 milijuna kuna.

Na njega se nadovezao gradonačelnik Koprivnice rekavši kako je iskoristio sastanak da predsjednika Vlade upozna sa svim projektima koji se na području grada izvode u partnerstvu s Vladom i resornim ministarstvima.

– Riječ je o Aglomeraciji, vrtiću u Starigradu i obnovi OŠ Đuro Ester. Isto tako smo ga upoznali da ovih dana možemo očekivati potpisivanje ugovora za radove na izgradnji dvorane Đuro Ester, a za nekoliko tjedana i za gradnju nove škole na Podolicama – kazao je Jakšić.

Dotaknuli su se i teme Sveučilišta Sjever, te hodograma gradnje kružnih tokova na području grada, posebice na Zagrebačkoj, kod nadvožnjaka i zaobilaznice.