Koprvničko-križevačka županija bez novozaraženih: ‘Trenutno imamo samo jednu osobu s aktivnim pozitivitetom’

14. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprvničko-križevačka županija bez novozaraženih: ‘Trenutno imamo samo jednu osobu s aktivnim pozitivitetom’


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se prilikom proslave blagdana Velike Gospe i sudjelovanja na manifestacijama striktno pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka.

U prostorijama Županijske uprave danas je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj su raspravljene aktualnosti epidemiološkoj situaciji na području županije, a prisustvovao joj je i župan Darko Koren.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić je uvodno izvijestio kako u Koprivničko-križevačkoj županiji nema novih oboljelih od koronavirusa te kako je svih testiranih 35 uzoraka izuzetih iz opće populacije u posljednja 24 sata negativno.

–  Trenutno imamo samo jednu osobu s aktivnim pozitivitetom na koronaviru na kućnom liječenju s blagim simptomima i nadamo se da će se takav trend i nastaviti jer pred nama je proslava blagdana Velike Gospe te su najavljeni i koncerti na kojima očekujemo okupljanje velikog broja ljudi – kazao je.

Dodao je kako su ovakva okupljanja predstavljaju zdravstveni rizik pa poziva još jednom sve na odgovorno ponašanje i poštivanje svih mjera. Apelira na sve stanovnike da u slučaju naznaka respiratornih poteškoća ili bilo kakvih oblika zdravstvenih tegoba ne sudjeluju u procesijama i vjerskim slavljima te da ne posjećuju koncerte kako bi se povoljno epidemiološko stanje nastavilo te zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.