Nova ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Zlatica Kučko Gudelj predstavila se javnosti u četvrtak prilikom primopredaje novog vozila Zavoda.

Kako je kazala, zasjela je na čelno mjesto zdravstvene ustanove kojoj je dosta dinamična djelatnost te kako od početka pripreme za natječaj za ovo radno mjesto osjeća odgovornost i strahopoštovanje prema djelatnosti.

Zlatica Kucko Gudelj (2)

– Tako ću se ponašati u cijelom svojem mandatu. Dolazim iz zdravstvenog sustava (Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, op.a.), ali iz administrativnog dijela, gdje sam kao kontrolor HZZO-a imala priliku upoznati način rada i obveze svih zdravstvenih ustanova pa u teoriji dobro znam što i kako treba raditi – objasnila je.

Zahvalila se Županiji na stalnom ulaganju u opremu i vozila, ali i kadrova koji su na visokokvalitetnoj razini.

Zlatica Kucko Gudelj (3)

Župan Darko Koren kazao je kako ne sumnja da je odabir nove ravnateljice upravo onaj pravi te napomenuo jedan detalj koji sama ravnateljica nije naglasila.

– Nije spomenula, možda zbog svoje skromnosti, ali pred završetkom je poslovnog studija menadžmenta u zdravstvu što je isto tako izuzetno bitno i apsolutno smatramo da njezine kompetencije će zadovoljiti sve ono što ta funkcija iziskuje – kazao je.

koren

Zahvalio se dosadašnjoj vršiteljici dužnosti, dr. Valeriji Bartolić što je izuzetno kvalitetno i odgovorno obavljala funkciju ravnateljice uz sve poslove koje kao liječnik radi.

– Ovo je zapravo pokazatelj da mi cjelokupni zdravstveni sustav promatramo kao cjelinu i da ovdje nema nikakvih prijepora – zaključio je.