Koprivničko-križevački HDZ predao listu za Županijsku skupštinu; Sobota: ‘Imamo predstavnike iz svih općina i gradova’

27. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprivničko-križevački HDZ predao listu za Županijsku skupštinu; Sobota: ‘Imamo predstavnike iz svih općina i gradova’


Darko Sobota, predsjednik koprivničko-križevačkog HDZ-a predstavio je u utorak ispred stranačkih prostorija u Koprivnici listu HDZ-a za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije.

Saborskom zastupniku te nositelju Liste Darku Soboti pridružili su se potpredsjdenik ŽO HDZ-a Kc-kž Damir Felak, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, načelnica Općine Đelekovec Štefica Sirutka, načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašec, načelnik Općine Virje Mirko Perok, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović te predsjednik koprivničkog HDZ-a Ratimir Ljubić i predsjednik križevačkog HDZ-a Mato Devčić.

– HDZ za članice i članove Županijske skupštine nastupa sam. Listu smo koncipirali na način da je glavni akcent stavljen na nas dužnosnike te načelnice i načelnike općina. Takav koncept se pokazao i prije četiri godine dobar, a zapravo su to i članice i članovi koji su i nositelji aktivnosti na području naše županije, odnosno Podravine i Prigorja – kazao je.

hdz (8)

Dodao je kako mu je drago što su im se na predstavljanju liste pridružili i Franjo Marković, kandidat za gradonačelnika Koprivnice, Mato Devčić, kandidat za gradonačelnika Križevaca te Željko Turbelija, kandidat za gradonačelnika Đurđevca.

– Posebno nas veseli da na lokalnoj razini nastavljamo suradnju s Mrežom jer u šest općina podupiru kandidata HDZ-a dok mi podupiremo njihovog kandidata u jednoj općini. Najavili smo već suradnju s kandidatom, usuđujem se reći HDZ-a za župana Darka Korena i njegovog zamjenika Ratimira Ljubića jer su naša opredjeljenja i planovi u iduće četiri godine vezani isključivo na ravnomjeran razvoj svih jedinica lokalne samouprave posebice kad govorimo o povlačenju sredstava iz EU fondova – objasnio je.

hdz (3)

Nakon predstavljanja liste okupljeni su predali prikupljene potpise za spomenutu listu u županijsko izborno povjerenstvo.

– Važno je reći da iz svih općina i gradova dolaze predstavnici HDZ-a te su zadovoljene i preporuke Državnog izbornog povjerenstva o ravnomjernom rasporedu kandidata i kandidatkinja – poručio je.

hdz (12) hdz (11) hdz (9) hdz (7) hdz (1)

Facebook Comments