Kako bi se doprinijelo većem razumijevanju potreba uključivanja pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju te u svrhu senzibilizacije lokalne zajednice i šire javnosti Koprivničko-križevačka županija organizirala je promo kampanju istoimenog projekta.

Promo kampanja provedena je u sklopu projekta „Prilika za sve 2“, a u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se svake godine obilježava 3. prosinca.

Na info pultu u predvorju Županijske uprave prolaznici su se mogli informirati o samom projektu podržavajući tako kampanju, a podršku kampanji pružio je i župan Darko Koren sa suradnicima pohvalivši trud i rad svih onih koji su sudjelovali u organizaciji ovog „hvalevrijednog projekta“.

Projekt „Prilika za sve 2“ odobren je u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II” , Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 2.034.335,45 kuna, a 95 posto odnosno 1.932.618,67 kuna sufinancira Europski socijalni fond, a nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija dok su partneri u projektu PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Županija osnivač.

Valja još istaknuti da je projektom zaposleno 37 pomoćnika u nastavi za ukupno 50 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Županija osnivač u školskoj godini 2016./2017.

prigorski.hr/kckzz.hr