Koprivničko-križevačka županija donirat će 200.000 kuna za obnovu Zagreba i tamošnje Crkve sv. Marka

8. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprivničko-križevačka županija donirat će 200.000 kuna za obnovu Zagreba i tamošnje Crkve sv. Marka


Darko Koren Koprivničko-križevački župan na današnjoj konferenciji za novinare najavio je kako će županija darovati Gradu Zagrebu 100 tisuća kuna za pomoć pri obnovi od potresa. Župan je istaknuo kako ovo nije veliki iznos te kako je on prije svega simboličan.

– Predložit ćemo da ta sredstva otiđu za obnovu neke od zagrebačkih bolnica, koje su oštećene u potresu. Bolnice u Zagrebu primaju i puno pacijenata s područja naše županije tako da ćemo prijedlog dati da se taj iznos usmjeri u neku od bolnica – istaknuo je župan.

Osim toga, župan je istaknuo kako su iz programa obnove sakralnih objekata i crkava uzeli također 100 tisuća kuna koje će preusmjeriti za obnovu jedne od zagrebačkih crkvi oštećenih potresom.

– S obzirom na to da mi imamo sv. Marka Križevčanina kao zaštitnika županije, predložio sam da to bude Crkva sv. Marka. Tako da je to neka ideja da naš sv. Marko Križevčan pomogne zagrebačkoj Crkvi sv. Marka na gornjem gradu- kazao je župan te istaknuo kako se već čuo sa svećenikom koji je bio dirnut tom gestom koja će se realizirati ovih dana.

Facebook Comments