Kako bi obilježili Dan planeta Zemlje, Podravka i koprivničke osnovne škole te Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce udružili su snage i poslali važnu poruku o brizi za planet te iskoristivosti metalne ambalaže.

Na središnjem koprivničkom trgu postavljeni su tako radovi učenika koji su imali zadatak iskoristiti Podravkine limenke i na taj način osvijestiti prednosti mentalne ambalaže, odnosno limenke, a to je 100%-tna reciklabilnost i ponovna iskoristivost. Nakon konzumacije
ukusnih, hranjivih i brzo gotovih Podravkinih proizvoda poput grahorica, mahunarki, gotovih i ribljih jela, limenke mogu poslužiti za oslikavanje, kao teglice za cvijeće ili posude za odlaganje te mobili, a što su i pokazali mališani uključeni u projekt.

Radovi će do 1. svibnja biti vraćeni na izložbe u matične škole, a 1. svibnja bit će ponovno izloženi u centru Koprivnice u sklopu proslave Praznika rada.

„Limenke su tradicijski vezane uz Podravku – koriste se od početaka Podravkine proizvodnje. One su jedan od odgovora na sve veće zahtjeve vezane uz održivo poslovanje. Osiguravaju nutritivno vrijednu hranu koja je brzo spremna za konzumaciju, a ne sadrži konzervanse, reciklabilna su i višestruko iskoristiva ambalaža.

Podravka je prošle godine donijela Strategiju o održivom poslovanju u kojoj je jedan od glavnih ciljeva da 100% Podravkine ambalaže bude reciklabilno, povratno ili kompostabilno, a korištenje limenki uvelike doprinosi ostvarenju tog cilja.

Stoga smo, u sklopu svoje kampanje „Limenka. Svima draža ambalaža“ željeli podsjetiti na sve prednosti limenke. Zato hvala najmlađima među nama koji su nam pomogli da ovaj projekt zaživi i pokazali nam svoju kreativnost“, istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić prilikom otvorenja izložbe.

Osim što su pripremili izložbu s limenkama koje su posebno uredili i iskoristili, učenici su pripremili i prigodni govor kako bi dodatno podsjetili na važnost Dana planete Zemlje. U ime svih mališana obratio se Miki Pavao Jeličić iz Osnovne škole Braće Radić. Rekao je kako je njegova škole eko škola te svi učenici znaju koliko je važno
recikliranje i razvrstavanje otpada. Naveo je i kako su oni Podravkine limenke oslikali te im na taj način udahnuli novi život.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić pod čijom su nadležnošću škole koje su sudjelovale u ovom projektu. Gradonačelnik je pozdravio projekt te dao podršku za daljnje zajedničke akcije koje doprinose kvaliteti života naše zajednice.

Koprivnički učenici povodom Dana planeta Zemlje oslikali Podravkine limenke (2) Koprivnički učenici povodom Dana planeta Zemlje oslikali Podravkine limenke (3) Martina Dalić i Mišel Jakšić Martina Dalić s učenicima