Na nedavno održanom 1. kolu Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama u sudjelovalo je 5 ekipa, a RK Šoderica je sudjelovala s 9 članova.

Bili su to: Paula Radotović, Alanna Štefanec, Mihael Šestak, Tin Treščec, Jakov Buhinjak, Leo Bradić, Tristan Horvat, Marin Sabol i Viktor Lovre Ković u pratnji vjernih trenera Jadranke Samardžić i Deana Treščec.

Ženska ekipa se okitila srebrom pa je tako Paula Radotović osvojila srebro u kategoriji Ml. Kadeti na 1.000 m, a Alanna Štefanec srebro u kategoriji Kadeti na 1.000 m.

Mihael Šestak je nastavio pobjednički niz pa je tako u kategoriji Juniora na 3.000 osvojio zlato, a u kategoriji apsolutno broncu. U kategoriji Kadeti na 1.000 m Jakov Buhinjak je osvojio 5. mjesto, Leo Bradić 6. mjesto, Tristan Horvat 7. mjesto, Viktor Lovreković (kojem je ujedno ovo bilo prvo natjecanje) odlično 11. mjesto.

U kategoriji Ml. Kadeti na 1.000 m Tin Treščec je očekivano osvojio zlato, a Marin Sabol 5. mjesto. Ekipa je pokazala da se ozbiljno sprema za 3. kolo Kupa Hrvatske i Državno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju perajama koje se održava 06.07.2019. na Šoderici te s nestrpljenjem čekamo nove pobjede, odlične rezultate i osmjehe.

prigorski.hr